Bulyon Kullanmak Yerine...

4 Aralık 2009 Cuma

Beyaz yada kırmızı etli bir yemek pişirecekseniz öncelikle etleri boş bir tencereye alıp kısık ateşte suyunu salmasını bekleyin.
Eti yapacağınız yemek için kullanırken suyunu pilavlarınızda yada soslarınızda kullanabilirsiniz.
Örneğin;
Ben kuru fasulye-pilav yapacağım zaman fasulyeleri haşlayıp kenara aldıktan sonra düdüklüde soğanlar kavrulurken etleri pilav tenceresine alıp suyunu salmalarını bekliyorum.Soğanlar kavrulunca suyunu salan etleri ekleyip yemeğimi pişirmeye devam ediyorum.pilav tenceresindeki et suyuyla da pilavımı yapıyorum.
Lezizzz oluyor...

3 yorum:

FİGEN KARAVAŞ dedi ki...

Özgül cüm,
İlk yorum benden olsun seftesi iyi olsun bol yorumlu blogun olsun:)

Blog şablonunu cok begendim ellerine saglık canım.
Ayrıca çok güzel yemekler, bilgiler vereceksin gibi sezinliyorum:)))

Merakla bekliyorum tariflerini.
Hayırlı olsun canım.

Figen Karavaş

Bizim Mutfağımızdan dedi ki...

Çok teşekkür ederim figen ablacım.

Zerrin Pasta Evi dedi ki...

Merhaba Özgül hanım,

Hayırlı olsun blogunuz. Bende kalan tavuk suyunu buzluklara koyup donduruyorum. sonra da istediğim kadar alıp kullanıyorum. Hazır asla almıyorum :))

Figen'ciğimin sayesinde de yemekbiz grubuna katıldım.Sizleri sessizce takip ediyorum.
Sevgiler...

Yorum Gönder