Pankek

5 Aralık 2009 Cumartesi



Çocuklar kahvaltı etmeyi genelde sevmez.Bizim kahvaltılarımızın sorunsuz geçmesinde büyük katkısı bulunan pankek tarifimi sizlerle paylaşmaktan mutluyum :)
Ben klasik pankek tarifini şeker ve yağ oranını düşürmek suretiyle revize ettim.Tadı biraz Ankara'nın bazlamasına benziyor.
Vişne reçeli ve tavşan kanı bir çayla sıcak sıcak nefiss oluyor.

Malzemeler:


  • 2 yumurta

  • 1 tatlı kaşığı toz şeker (dolu dolu)

  • 1 çay kaşığı tuz

  • 2 çorba kaşığı tereyağı (eritilip soğutularak ilave edilecek)

  • 1 paket kabartma tozu

  • 1 su bardağı süt

  • 1,5 su bardağı un (kıvama gelmezse 1/4 su bardağı kadar daha un ekleyebilirsiniz)

Yapılışı



  • Önce ocağa tereyağını koyup eritiyoruz.

  • Erimiş tereyağı soğurken yumurtaları şeker ve tuzla iyice çırpıyoruz.

  • Ardından soğumuş tereyağını ekleyip karıştırdıktan sonra sırasıyla kabartma tozu,süt ve unu ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz.(unu eleyerek koyarsanız pankekiniz daha güzel kabarır)

  • Pankek tavasına tavla zarı büyüklüğünde tereyağı ekleyip eriyince karışımımızdan bir kepçe koyuyoruz.

  • Kısık ateşte arkası ve önü kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Ayrıca şeker miktarını arttırıp içine damla çikolata ekleyerek üzerine pudra şekeri ilavesiyle aniden gelen misafirleriniz için harika bir ikramlık oluyor.

Afiyet Olsun...


LÜTFEN YORUM YAZIN

2 yorum:

Zehra Gürgen dedi ki...

Bizde de çok sevilir :) kızımın favorisidir..
Ellerine sağlık canım.

sevgiler
www.cafederins.com

Bizim Mutfağımızdan dedi ki...

afiyet şeker olsun zehracım :)

Yorum Gönder