Çocuklar kahvaltı etmeyi genelde sevmez.Bizim kahvaltılarımızın sorunsuz geçmesinde büyük katkısı bulunan pankek tarifimi sizlerle paylaşmaktan mutluyum :)
Ben klasik pankek tarifini şeker ve yağ oranını düşürmek suretiyle revize ettim.Tadı biraz Ankara'nın bazlamasına benziyor.
Vişne reçeli ve tavşan kanı bir çayla sıcak sıcak nefiss oluyor.
Malzemeler:
Ben klasik pankek tarifini şeker ve yağ oranını düşürmek suretiyle revize ettim.Tadı biraz Ankara'nın bazlamasına benziyor.
Vişne reçeli ve tavşan kanı bir çayla sıcak sıcak nefiss oluyor.
Malzemeler:
- 2 yumurta
- 1 tatlı kaşığı toz şeker (dolu dolu)
- 1 çay kaşığı tuz
- 2 çorba kaşığı tereyağı (eritilip soğutularak ilave edilecek)
- 1 paket kabartma tozu
- 1 su bardağı süt
- 1,5 su bardağı un (kıvama gelmezse 1/4 su bardağı kadar daha un ekleyebilirsiniz)
Yapılışı
- Önce ocağa tereyağını koyup eritiyoruz.
- Erimiş tereyağı soğurken yumurtaları şeker ve tuzla iyice çırpıyoruz.
- Ardından soğumuş tereyağını ekleyip karıştırdıktan sonra sırasıyla kabartma tozu,süt ve unu ekleyerek çırpmaya devam ediyoruz.(unu eleyerek koyarsanız pankekiniz daha güzel kabarır)
- Pankek tavasına tavla zarı büyüklüğünde tereyağı ekleyip eriyince karışımımızdan bir kepçe koyuyoruz.
- Kısık ateşte arkası ve önü kızarana kadar pişiriyoruz.
- Ayrıca şeker miktarını arttırıp içine damla çikolata ekleyerek üzerine pudra şekeri ilavesiyle aniden gelen misafirleriniz için harika bir ikramlık oluyor.
2 yorum:
Bizde de çok sevilir :) kızımın favorisidir..
Ellerine sağlık canım.
sevgiler
www.cafederins.com
afiyet şeker olsun zehracım :)
Yorum Gönder