Tavuklu Lazanya Sarması

5 Aralık 2009 Cumartesi


Bu yemeği ailecek çok severek yiyoruz.Yapılması biraz zahmetli ama tadı harika bir yemek.
Biz kalabalık olduğumuz için miktarlar 6-8 kişilik yemeğe göre verilmiştir.Siz kendi kişi adetinize göre miktarları çoğaltıp azaltabilirsiniz.
12 adet lazanya yaprağı benim tepsime tam geliyor.Ancak 1-2 tane lazanya fazla haşlayın.Yapraklar yırtılabiliyor yada yapışabiliyor.
Fotoğrafta birşeye benzemiyor ama lezzetli bir yemek.Usta blogcu ablalarımdan fotoğraf çekmeyi öğrendimmi tam süper olacak :)))

Malzemeler:
  • 12 adet lazanya yaprağı (ben barilla kullandım)
  • 500 gr tavuk kemiksiz but (tercihe göre göğüs eti de olabilir)
  • 1 adet kuru soğan
  • 1-2 diş ezilmiş sarmısak
  • 4 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 1/2 demet maydanoz
  • 1 çorba kaşığı limon suyu
  • 1/2 çay kaşığı karabiber
  • tuz

Domates Sosu için:

  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • 5 adet orta boy domates
  • 2 çorba kaşığı taze kekik
  • 2-3 diş ezilmiş sarmısak
  • 4 çorba kaşığı taze veya eski kaşar
  • yarım çay kaşığı karabiber
  • tuz

Beşamel Sos için:

  • 2 çorba kaşığı un
  • 4 çorba kaşığı tereyağı
  • 4 su bardağı süt
  • tuz
Üzerine:
  • 100gr rendelenmiş taze kaşar

Yapılışı:

  • İnce ince doğradığımız soğanları ezilmiş sarmısaklarla birlikte zeytinyağını da ekleyerek kavuralım
  • Diğer tarafta tavuk etlerini kuşbaşı doğrayın.
  • Kavrulmuş soğana etleri de ilave edip etler suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
  • Maydanoz,tuz,karabiber ve limon suyunu da ekleyip 2-3 dakika daha pişirip ocaktan alalım.
  • Lazanyanın hamurlarını 1 tatlı kaşığı tuz attığımız bol suda 5 dakika haşlayalım.Lazanya hamurlarını süzünca soğuk su dolu geniş bir kaba alalım ki birbirine yapışmasın.
  • Hazırladığımız tavuklu harcı lazanya hamurlarının içine koyup saralım.
  • Domates sosu hazırlamak için domatesleri kuşbaşı doğrayın.Tereyağında biraz öldürdükten sonra tuz,karabiber ve kekiği ilave edip 2-3 dakika daha yüksek ateşte pişirdikten sonra ocaktan alalım.
  • Beşamel sosu pişirelim.
  • Isıya dayanıklı fırın kabının dibine domates sosunun 3/4 ünü yayalım.
  • Hazırladığımız rulo lazanyaları koyup üzerlerine beşamel sosu dükelim
  • Kalan domates sosunu da beşamel sosun üzerine dökelim.
  • En üste rendelenmiş kaşarı da serpiştirerek fırına verelim.
  • 180 derecede 25-30 dakika pişirelim.


Afiyet Olsun...



4 yorum:

NURSUNCA FİKİRLER dedi ki...

Lazanyayı çok severim.Bu da çok nefis görünüyor.Ellerinize sağlık.Blogunuzda HAYIRLI OLSUN.kEYİFLİ BİR İŞE BAŞLAMIŞSINIZ.kOLAY GELSİN.

ÖZGÜLÜNTARİFLERİ dedi ki...

Lazanyanin her turlusune bayilirim nefis bir lezzet sarma seklini denememistim en kisa zamanda denemek istiyorum.
ellerine saglik canim nefis gorunuyor.
sevgiler

Bizim Mutfağımızdan dedi ki...

Afiyet şeker olsun.
Teşekkür ederim.

Unknown dedi ki...

lazanya bizim evinde bas taci bir de boyle deneyecegim ellerine saglik

Yorum Gönder