Bu tarifi üniversitede okuduğum yıllarda Denizlili olan ev arkadaşımın annesinden öğrenmiştim.
Öğrencilik için fazla lüks sayılabilecek bir yemekti.Arkadaşımın annesi her geldiğinde eline bakardık acaba yine getirdi mi diye... :)))
Ne günler geçti gitti...
Üniversiteyi Isparta da okudum.3 kız kaldığımız öğrenci evimizin manzarası süperdi.Gerçi birçok arkadaşım ''dağ taş görüyorsun kızım nasıl manzara bu'' deyip doğa manzarasına duyduğum hayranlığa anlam veremeselerde ben evimi çok severdim.
Hele o dağlardaki ağaçların üzerine kar düşmeye başladımı beni kimse pencerenin önünden alamazdı.Geceleri de çok güzeldi.
Ev uçurumun dibine yapılmıştı.Yani manzaramı kesecek bir ev yoktu.:)) Geceleri tüm yıldızların pırıltılarını görür,hayaller kurarak onları izlerdim.
Çok güzeldi çoookkk...
Nostaljiyi uzatmadan tarifime geçiyorum.İnşallah beğenirsiniz.
Malzemeler:
- 250 gr kuzu külbastı (etin yumuşak olması için hafif yağlı olmasında fayda var.)
- Birer çay kaşığı;
karabiber,kimyon,kırmızıbiber,sumak,nane,kekik ve tuz
- 1çorba kaşığı sıvıyağı
Yapılışı:
- Kuzu etimizi kolaylıkla kesebilmek için buzlukta yarı yarıya donduruyoruz.
- Buzluktan aldığımız yarı donmuş etleri 1/2 cm yada 1 cm kalınlığında dilimliyoruz.
- Çukur bir kapta baharatları güzelce karıştırıyoruz.
Afiyet Olsun...
Not:Tavuk etiyle yapmak isterseniz kekik ve nane yerine biraz biberiye ve köri koyarsanız daha lezzetli oluyor.Ayrıca baharat karışımına ekleyeceğiniz 1 tatlı kaşığı biber salçası da gayet güzel bir lezzet veriyor.
1 yorum:
Çok leziz olmuş, ellerine sağlık,
sevgiler
Yorum Gönder