Malzemeler:
1kg brokoli
600-700 gr tavuk kemiksiz but
Tuz
Karabiber
Beşamel Sos İçin:
2 çorba kaşığı un (dolu dolu)
2 çorba kaşığı tereyağı
4 su bardağı süt (orta boy bir su bardağı)
Karabiber
Tuz
Üzerine:
100-150 gr kadar kaşar rendesi.
Yapılışı:
Brokolileri yıkayıp buharda 7-9 dakika arası pişiriyoruz.
Tavuk etlerini küp küp doğruyoruz.
Küp doğranmış tavuk etlerini bir tencereye alıp 1-2 dakika boyunca kısık ateşte pişirerek sularını salmalarını bekliyoruz.
Bu yemeğin püf noktası, yemeğe asıl lezzeti veren budur arkadaşlar.
Tavukların saldığı suyu bir bardakta toplayarak, biraz sıcak su ve tuz ilavesiyle tavukları kısık ateşte iyice pişiriyoruz.
Beşamel sosu pişirirken içine elde ettiğimiz tavuk suyunu,tuz ve karabiberi ekliyoruz.(beşamel sosta tavuk suyu ile birlikte toplamda 4 su bardağı sıvı olacak)
Isıya dayanıklı fırın kabına haşladığımız brokolileri koyup çatalla, ezmeden fırın kabının dibine yayıyoruz.Biraz tuz ve karabiber serpiyoruz.
Üzerine hazırladığımız beşamelin yarısını gezdiriyoruz.
Brokolileri şöyle bir ters yüz edip beşamel sosun heryerine bulaşmasını sağlıyoruz.
Üzerine sırasıyla pişirdiğimiz tavukları,kalan beşamel sosu ve rendelediğimiz kaşar peynirini ilave edip 180 derecelik fırında üzeri kızarana kadar pişiriyoruz.
1 yorum:
Efendim hazırladığınız bu yemek müthiş gözüküyor. Tadını tahmin dahi edemiyorum :) Ben tavuksuz yaptığım halde güzeldi kimbilir içine tavuk girince nasılda lezzetlenmiştir. Özgülüm seni çok özledim öncelikle. Umuyorum bir gün bir kahve kaçamağı yaparız. Seni ve kuzuları öpüyorum.
Yorum Gönder