Terbiyeli Ezo Gelin Çorbası

8 Aralık 2009 Salı


Ailecek severek yediğimiz ezogelin çorbasının tarifini paylaşmak istedim.Klasik ezogelin çorbasıyla arasında ufak tefek farklar var.

Şimdiden afiyet olsun...

Malzemeler:

  • 1 su bardağı kırmızı mercimek
  • 1/2 çay bardağı ince bulgur
  • 1 havuç
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 çorba kaşığı salça
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • tuz
  • 1 lt su yada et suyu

Terbiyesi için:

  • 2 çorba kaşığı tereyağı
  • 1 çorba kaşığı un
  • Karabiber,nane,pulbiber

Yapılışı:

  • 2 kaşık zeytinyağında soğan ve sarmısağı soteliyoruz.
  • Havucu rendenin ince yeriyle rendeleyip soğanla beraber kavuruyoruz.
  • Karışım pembeleşince salçayı ekleyip biraz daha kavuruyoruz.
  • Yıkadığımız mercimek,bulgur ve tuzu ekleyip suyunuda koyarak düdüklü tencerede 10 dk pişiriyoruz.
  • Bir tavada tereyağını eritip unu kavuruyoruz.
  • Baharatlarıda ekleyip şöyle bir çeviriyoruz.
  • Pişmiş olan çorbamıza kavurduğumuz baharatlı unu yavaş yavaş yedirip 1-2 dakika daha kaynatıp ocaktan alıyoruz.

0 yorum:

Yorum Gönder