Ailecek severek yediğimiz ezogelin çorbasının tarifini paylaşmak istedim.Klasik ezogelin çorbasıyla arasında ufak tefek farklar var.
Şimdiden afiyet olsun...
Malzemeler:
- 1 su bardağı kırmızı mercimek
- 1/2 çay bardağı ince bulgur
- 1 havuç
- 1 soğan
- 2 diş sarımsak
- 1 çorba kaşığı salça
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- tuz
- 1 lt su yada et suyu
Terbiyesi için:
- 2 çorba kaşığı tereyağı
- 1 çorba kaşığı un
- Karabiber,nane,pulbiber
Yapılışı:
- 2 kaşık zeytinyağında soğan ve sarmısağı soteliyoruz.
- Havucu rendenin ince yeriyle rendeleyip soğanla beraber kavuruyoruz.
- Karışım pembeleşince salçayı ekleyip biraz daha kavuruyoruz.
- Yıkadığımız mercimek,bulgur ve tuzu ekleyip suyunuda koyarak düdüklü tencerede 10 dk pişiriyoruz.
- Bir tavada tereyağını eritip unu kavuruyoruz.
- Baharatlarıda ekleyip şöyle bir çeviriyoruz.
- Pişmiş olan çorbamıza kavurduğumuz baharatlı unu yavaş yavaş yedirip 1-2 dakika daha kaynatıp ocaktan alıyoruz.
0 yorum:
Yorum Gönder